Sort

La Noguera Pallaresa en el seu pas per Sort


Mostra un mapa més gran

Sort és la capital del Pallars Sobirà, comarca que té l’àrea protegida més gran de tot Catalunya (un 80%), de la que destaquem el Parc Nacional d’Aigüestortes i Llac de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Sort està a 695 metres, té al voltant de 2000 habitants i compta amb importants instal·lacions i serveis: camp de regates, poliesportiu i camp de futbol, empreses d’esports d’aventura, restaurants, botigues d’esports i de tot tipus, un centre d’atenció primària, un parc de bombers i una caserna de mossos d’esquadra.

Sort compta amb un important patrimoni cultural i natural (Castell dels Comtes del Pallars, 14 nuclis agregats pintorescs, esglèsies romàniques, museus, formatgeries, observatori meteorològic, festivitats tradicionals, paisatges fantàstics, etc.) així com bons allotjaments, botigues, restaurants i empreses d’esports d’aventura i natura que ofereixen rafting, hydrospeed, descens de barrancs, cavalls, ponting, trekking, esquí entre d’altres.

Al 2006 Sort va ser reconeguda com a Destinació turística-esportiva per la pràctica del piragüisme per part de la Generalitat de Catalunya.

Trobareu més informació sobre Sort a la pàgina www.sortturisme.com