Sort

Sort és la capital del Pallars Sobirà, comarca que té l’àrea protegida més gran de tot Catalunya (un 80%), de la que destaquem el parc nacional d’Aigüestortes i Llac de Sant Maurici i el parc natural de l’Alt Pirineu.

Sort està a 695 metres, té al voltant de 2000 habitants i disposa d’importants instal·lacions i serveis: camp de regates, poliesportiu i camp de futbol, empreses d’esports d’aventura, restaurants, botigues d’esports i de tota mena, un centre d’atenció primària, un parc de bombers i una caserna de mossos d’esquadra.

Sort disposa d’un important patrimoni cultural i natural (Castell dels comtes del Pallars, 14 nuclis agregats pintorescs, esglésies romàniques, museus, formatgeries, observatori meteorològic, festivitats tradicionals, paisatges fantàstics, etc.) així com bons allotjaments, botigues, restaurants i empreses d’esports d’aventura i natura que ofereixen ràfting, hydrospeed, descens de barrancs, cavalls, ponting, trekking, esquí entre d’altres.

El 2006 Sort va ser reconeguda com a Destinació turística-esportiva per la pràctica del piragüisme per part de la Generalitat de Catalunya.

L’horari de la majoria de les botigues de Sort és de 9 a 14 h. i de 17 a 20 h.

Per saber-ne més