Campionat d'Espanya d'eslàlom

Sort acull el Campionat d’Espanya d’Eslàlom

El Campionat d’Espanya d’Eslàlom a Sort, una vegada més

En el marc del 53è Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa, aquest cap de setmana Sort gaudirà de la presència dels millors piragüistes d’eslàlom de l’Estat, alguns dels quals ens representaran als JJOO de Rio.

El municipi de Sort ja està a punt per rebre a tots els competidors i competidores que dissabte i diumenge, 23 i 24 de juliol, disputaran el Campionat d’Espanya d’Eslàlom al Camp de Regates l’Aigüerola.

Des de fa uns dies, els carrers del poble, sobretot el paral·lel al riu Noguera Pallaresa, estan plens de remolcs amb piragües. La majoria dels atletes que participaran a la competició ja s’entrenen per aconseguir la seva millor marca al campionat. Dijous i divendres seran els dies d’entrenament oficials abans de la gran cita.

El divendres, tindrà lloc l’acte d’inauguració del 53è Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa, i la benvinguda de tots els palistes, a partir de les set de la tarda a la Plaça Major. El públic podrà gaudir de la projecció del film “Caminos de Agua” de Mikel Sarasola, escollida Millor Pel·lícula i Millor Pel·lícula d’Aventura a l’Inkafest Mountain Film Festival 2015 de Perú entre d’altres reconeixements. Al finalitzar l’acte, l’associació Ntlades oferirà un espectacle de teles acrobàtiques.

Algunes dades rellevants

El piragüisme d’eslàlom consisteix en realitzar un recorregut en Aigües Braves, delimitat per portes de color verd (de baixada seguint la corrent del riu) o vermell (de remuntada, remant en contra de la corrent), sense penalitzacions i en el menor temps possible. En aquesta disciplina es competeix en Caiac (K1) o en Canoa monoplaça o biplaça (C1, C2). En un caiac, el palista està assegut i utilitza una paleta de dues pales, mentre que en una canoa, el palista està de genolls i utilitza una pala d’un sol full. En aquesta disciplina, també es realitzen competicions per equips de tres, les anomenades Patrulles, que consisteix en fer el mateix recorregut amb el mínim de penalitzacions i de temps fins que tots arriben a la meta.

El piragüisme d’eslàlom d’Aigües Braves, no es va incorporar a la cita olímpica fins als Jocs de Barcelona (1992), tot i així, a l’edició de 1972 a Munic hi figurà com a exhibició.

Entrada similar