L’expo a Madrid

“50 anys de piragüisme al Noguera Pallaresa”
Mig segle de competicions d’aigües braves a l’estat espanyol

El passat mes de juliol vam celebrar a Sort el 50 Ral·li Internacional de piragüisme de la Noguera Pallaresa, el primer esdeveniment de piragüisme d’aigües braves organitzat a Espanya i que ha perdurat fins als nostres dies.

Per commemorar aquest mig segle, l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà i l’Ajuntament de Sort, en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Ilderencs, la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Palalrs Sobirà, vam realitzar una exposició itinerant, en tres idiomes, en la que el Ral·li ens condueix per la història del piragüisme d’aigües braves des de la seva introducció a Espanya, el seu desenvolupament a la nostra comarca i la seva contribució al turisme esportiu, motius pels quals considerem que aquesta història pot resultar interssant més enllà dels límits del municipi de Sort i especialment per als agents del món del turisme i de l’esport al nostre país.

En aquest context vam dur l’exposició cap a Madrid on ha estat exposada al Centre Cultural Blanquerna des del 10 de Gener fins al 3 de Febrer. El 14 de Gener es va celebrar l’acte d’inauguració on s’hi van reunir 50 assistents del món de la cultura, el turisme, els mitjans de comunicació i l’esport, com José Perurena (President de la Internacional Canoe Federation) y Manuel Fonseca (Director General d’Esport dels JJOO de Barcelona ’92) entre altres.
Durant l’acte van intervenir, el Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Josep M. Bosch; la Directora de l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà, Carme Maria Marugán; el Cap del Servei de Coordinació general d’arxius del Dpto. de Cultura de la Generalitat, Enric Cobo; el President de la Real Federació Española de Piragúisme, Juan José Román; l’actor Nacho Fresneda; i l’Alcalde de Sort, Llàtzer Sibís.

Properament està previst que l’exposició viatgi cap a Barcelona i també tenim la intenció de què arribi a Lleida, sense descartar altres indrets relacionats amb el món del piragüisme.

Entrada similar