Compartim projecte Ral·li

L’Ajuntament de Sort comparteix el projecte esportiu del 50è Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa

La Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, es reuneix amb la Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament Sort, Imma Gallardo, per intercanviar experiències al voltant dels gran esdeveniments esportius.
Enguany Sort celebra 50 edicions d’aquesta competició que ha esdevingut un referent mundial del piragüisme en aigües braves.

L’aigua és un element essencial. I és també el punt de trobada entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sort, que s’han reunit avui per compartir experiències a nivell d’esdeveniments esportius. L’Ajuntament del municipi del Pallars Sobirà ha donat a conèixer el gran esdeveniment esportiu que celebra el seu municipi: el 50è Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa que se celebrarà del 13 al 27 de juliol.

La Tinenta d’Alcalde d’Esports, Maite Fandos, ha remarcat la importància d’aquests grans esdeveniments esportius a nivell municipal ja que serveixen per projectar la imatge del municipi però també per atraure esportistes, l’esport base i turisme de qualitat, al mateix temps que serveixen com una “font de transmissió de valors, de convivència i de cohesió social i de progrés econòmic, així com també de projecció internacional”.

La Tinenta d’Alcalde de Sort, Imma Gallardo, ha afirmat “som un municipi petit en una comarca que tot i ser de les més grans per extensió del territori català també és una de les més deshabitades però tenim un paisatge, un riu, amb tot un potencial que pot complementar perfectament l’oferta turística, gastronòmica, cultural i esportiva d’un referent internacional com és Catalunya i on Barcelona hi té un paper primordial”.

De fet, l’Ajuntament de Sort compta amb la certificació com a Destinació turística esportiva de Catalunya arran d’aquests 50 anys promovent el piragüisme amb aquest Ral·li internacional pioner. Un fet que remarca la importància de l’esport no solament com a element aglutinador sinó com a motor econòmic i turístic per als municipis.

En aquests sentit, Barcelona es troba a nou dies d’inici dels 15ens FINA Campionats del Món de Natació Barcelona 2013, una competició de primer ordre que situa Barcelona com la capital del Planeta Aigua. Una experiència que l’Ajuntament de Barcelona ha afrontat amb la clara voluntat de fer dels grans esdeveniments uns elements no solament de promoció de la ciutat sinó també de consolidació de l’esport base i transmissió de valors esportius.

La Noguera Pallaresa: bressol del piragüisme d’aigües braves

El Ral·li s’ha convertit en la competició de piragüisme d’aigües braves més antiga de l’Estat ja que se celebra des de 1964. Aquest fet va propiciar que des d’aquest punt s’introduís la pràctica esportiva en aigües braves propiciant així la creació del primer càmping, la primera empresa de ràfting, desencadenant l’aparició de les empreses d’esports d’aventura que existeixen en l’actualitat i per tant, convertir aquella zona en un dels punts de referència per a esportistes i aficionats. És en aquest riu, al llarg dels 146 km d’aigües de la Noguera Pallaresa, que va néixer aquest Ral·li que enguany compleix mig segle.

Activitats populars obertes al públic

Aquesta competició però és també un model festiu pel municipi ja que al costat de la competició professional hi haurà tot un seguit d’activitats obertes a la participació d’aficionats. És el cas del Descens Popular Llavorsí-Sort i l’Enduro Race Gerri de La Sal-Font de la Figuereta, el dia 15 de juliol; el Cros Racing, el 16; un descens infantil entre Sort i Montardit de Baix, el 17; un open d’eslàlom per patrulles, també el 17; un open internacional de ràfting nocturn, el 18; i un open internacional d’esquimotatge, el 19 i 20 de juliol. Alhora, hi haurà diverses activitats de lleure complementàries, culturals, com el 4t River Music Festival, balls tradicionals i una mostra de cinema al riu, com també gastronòmiques.

Entrada similar